Cea mai puternică rugăciune de Sfântul Andrei. Rostește-o și te va ocroti de tot răul

Sfântul Apostol Andrei este sărbătorit în fiecare an la data de 30 noiembrie. El a fost fratele Sfântului Petru și împreună au fost primii ucenici ai Mântuitorului Iisus Hristos. Sfântul Andrei este considerat ocrotitorul românilor pentru că a propovăduit Evanghelia și cuvântul Domnului pe meleagurile mioritice. Tot el a creștinat zona Dobrogei, dovadă fiind toponimele din regiunea dintre Dunăre și Marea Neagră, cum ar fi Peștera Sfântului Andrei sau Paraiasul Sfântului Andrei.

Cea mai puternică rugăciune de Sfântul Andrei
În ziua în care este prăznuit Sfântul Apostol Andrei, este mare sărbătoare, marcată în Calendarul Ortodox cu o cruce roșie. Biserica ortodoxă face dezlegare la pește, și în toate lăcașurile de cult preoții țin slujbe pentru cinstirea ocrotitorului românilor.

Dacă ești credincios, pe 30 noiembrie este bine să citești Acatistul Sfântului Apostol Andrei, cel Întâi Chemat.

Iată o rugăciune puternică pe care fiecare credincios este bine să o citească pe 30 noiembrie:

Doamne Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis şi s-a făcut făptura, nu întoarce dumnezeiasca Ta faţă de la noi cei păcătoşi, ca să nu vină asupră-ne mânia cea groaznică şi înfricoşătoare a durerilor, care este rodul păcatelor noastre pe care în toată ziua, cu nesocotinţă, în chip nenumărat le săvârşim. Noi suntem păcătoşi şi pătimaşi, netrebnici şi plini de răutate, iar Tu eşti izvorul vieţii şi al milostivirii; nu ne lăsa, Doamne; nu trece rugăciunea noastră, a păcătoşilor, nici nu răsplăti nouă după nelegiuirile noastre, ci, pentru că nu suntem vrednici a câştiga prin sârguinţa cea de toate zilele milostivirea Ta, dăruieşte-ne-o Tu, Doamne, ca un preamilostiv.

Sfântul Apostol Andrei a fost proclamat Ocrotitorul României

Sfântul Apostol Andrei a fost martirizat la Patras, în Grecia. Potrivit traditiei, a fost răstignit pe o cruce în formă de “X”.

În anul 1995, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât ca ziua Sfântului Andrei să fie însemnată în calendarul bisericesc cu cruce roșie, iar în 1997, Sfântul Andrei a fost proclamat “Ocrotitorul României”.