Preţ pentru benzină şi motorină la 3 iunie. Noi scumpiri ale carburanţilor în România

Benzina şi motorina continuă să se scumpească. Cea mai recentă majorare de preţ a avut loc cu două zile în urmă.

Prețurile carburanților au crescut semnificativ în ultima perioadă, iar scumpirile au avut la la câteva zile distanță ba chiar uneori și de pe o zi pe alta, scrie Economica.net.

Un litru de benzină standard se vine vineri, 3 iunie, la stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București cu 8,31 lei.

Petrom a majorat vineri, 3 iunie 2022, prețul benzinei și motorinei cu patru bani pe litru, ultima majorare de preț având loc acum două zile, tot patru bani pe litru, dar la motorină.

Înainte de scumpirea de la 1 iunie, prețurile crescuseră la această stație cu patru bani pe litru, dar doar la benzină, în data de 31 mai.

La finalul lunii aprilie, la aceeași stație, benzina costa 7,63 lei și motorina 8,50 lei litrul, așadar în nici cinci săptămâni prețurile au crescut cu 69 de bani pe litru pentru benzină și 41 de bani pe litru pentru motorină.

Cel mai mic preţ la benzina standard în Bucureşti era afişat vineri la mai multe staţii Lukoil, 8.23 lei/litru.

Benzina premium se vine cu preţuri cuprinse între 8.39 lei la Lukoil Orhidelor şi 8.79 lei la Petrom Alexadriei, potrivit monitorulpreturilor.ro.

Cea mai ieftină motorină standard în Bucureşti ste la Lukoil Orhideelor, 8.83 lei per litru. La Petrom se vinde cu 8,91 lei/litru.

Motorina premium se vinde cu preţuri între 9,19 lei pe litru la Orhideelor şi 9.27 lei la Petrom pe Bulevardul Timişoara.