Lumea teatrului românesc, îndoliată! A murit un actor al Generației de Aur, la câteva zile de la împlinirea a 90 de ani

România a pierdut o mulțime de personalități importante, care au scris istorie în această țară. Au avut o viață de poveste, plină de reușite, ne-au făcut mândri, dar a sosit momentul să ne părăsească. Un mare actor al Generației de Aur a plecat dintre noi, la venerabila vârstă de 90 de ani.

A murit Alexandru Lulescu

Alexandru Lulescu a fost unul dintre cei mai mari actori ai României. A reprezentat cu mândrie Generația de Aur și a scris istorie cu rolurile pe care le-a interpretat. A fost un adevărat profesionist, iubit de o țară întreagă, dar a venit momentul să ne despărțim de el.

Actorul Alexandru Lulescu s-a stins din viață la 90 de ani, împliniți pe data de 1 iunie. Acesta a decedat în urma unui accident vascular cerebral. Deși medicii au intervenit, nu au mai putut face nimic pentru maestrul care suferea deja de mai multe boli.

Alexandru Lulescu era internat într-un centru special, unde beneficia de cea mai bună îngrijire. Cu o zi înainte să moară, acesta a presimțit că se va întâmpla ceva cu el și a cerut să fie împărtășit. A murit împăcat, în liniște, dar familia și cei dragi sunt în stare de șoc.

Din primele informații am aflat că trupul neînsuflețit al actorului va fi depus astăzi la Teatrul Național din București, iar înmormântarea va avea loc la Cimitirul Bellu. Cei care doresc să îi aducă un ultim omagiu o pot face începând de azi și pot participa la înmormântare.

Alexandru Lulescu a fost iubit de o țară întreagă pentru mândria pe care a a adus-o, pentru rezultatele notabile. Președintele României, Ion Iliescu, i-a conferit artistului, la data de 7 februarie 2004, Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofițer, Categoria D – “Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.