Săpunul insecticid natural care te scapă de muște, țânțari sau gândaci

Datorită săpunului insecticid, controlul insectelor cu corp moale din grădină și de pe plantele de apartament nu a fost niciodată mai ușor! Iată o rețetă simplă pentru a vă face propriul săpun insecticid de casă, folosind ingrediente obișnuite de uz casnic.

Rețetă de săpun insecticid de casă
Cel mai simplu săpun insecticid nu este altceva decât o soluție de săpun de 2%. Pentru a face acest lucru acasă, veți avea nevoie de:

Pulverizator: Orice sticlă de pulverizare curată sau pulverizator de grădină va funcționa bine pentru pulverizarea săpunului insecticid. Asigurați-vă că pulverizatorul sau sticla nu a fost folosită pentru erbicide.

Săpun pur: Folosiți un săpun lichid pur, cum ar fi săpunul de ulei de măsline, sau un săpun complet natural. Ingredientul activ din săpunul insecticid provine din acizii grași din grăsimea animală sau din uleiul vegetal, așa că este important să folosiți unul adevărat. Nu folosiți detergenți (care nu sunt de fapt săpunuri), săpunuri de vase sau orice produse cu degresanți, hidratanți pentru piele sau substanțe chimice sintetice.

Apă pură: Apa de la robinet este bună pentru a face săpun insecticid. Dacă aveți apă dură, este posibil să doriți să folosiți apă îmbuteliată pentru a preveni formarea de spumă de săpun pe plantele dvs.

Pentru a face săpun insecticid de casă 2%, amestecați împreună:

5 linguri de săpun la 5 litri de apă, două linguri de ulei vegetal și două linguri de oțet.