A nins pe Transfăgărășan

Odată cu scăderea temperaturilor, zăpada nu s-a sfiit să apară. Salvamontiştii din Argeş anunţă că în zona montană înaltă ninge, iar pe Transfăgărăşan s-a aşternut deja un strat de zăpadă de trei centimetri.

” Vă recomandăm să circulaţi cu prudenţă pe Transfăgărăşan. Ninge la peste 1800 m altitudine ”, a scris, luni seară, pe Facebook, Cristian Toma, reprezentant al Salvamont Argeş.

Potrivit acestuia, pe carosabil s-a depus un strat de aproximativ 3 centimetri de zăpadă, iar temperatura este sub zero grade, mai exact de minus trei.

” Dacă vă aventuraţi şi pe potecile de munte, echipaţi-vă corespunzător ”, a mai transmis acesta.

Iarnă în septembrie. Imagini cu prima ninsoare din România

A nins ieri în munții Parâng și pe cel mai înalt drum din țară. Autoturismele neechipate au interzis pe Transalpina.

Temperaturile scad în toată țara, iar prima zăpadă și-a făcut apariția pe Transalpina.

Lucrătorii de la Drumurile Naționale au intervenit cu un utilaj.

„Lapoviță și ninsoare pe DN 67C, Transalpina, zona montană. Evitați deplasarea dacă nu aveți autovehicule echipate de iarnă! În zonă acționează un echipaj de intervenție din cadrul districtului Rânca și un utilaj echipat cu lamă și material antiderapant.

Dacă aveți probleme cauzate de aderență, nu vă continuați deplasarea, așteptați să treacă utilajul cu material antiderapant și cereți ajutorul echipei de la drumuri!“ , au transmis reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova.

Transalpina este cel mai înalt drum din țară, iar cel mai înalt punct se află la pasul Urdele, la 2.145 metri.

admin