As avea o intrebare pentru proprietarii de magazine online care lucreaza cu diverse firme de curierat.

Buna ziua, as avea o intrebare pentru proprietarii de magazine online care lucreaza cu diverse firme de curierat. Pe magazinul online lucram in principal cu un singur curier, e mai simplu logistic asa si in acelasi timp putem face volum incat sa negociem un pret mai bun.

In ultimii aproape 2 ani am lucrat cu Sameday – cu bune si cu rele a fost relativ ok. In luna iulie ne-au dublat aproape tarifele in special pentru rambursuri. Intr-un final deoarece urma perioada de concedii am acceptat si am marit tarifele pe site-ul nostru. Si am zis ca mai vedem din octombrie ce facem. Dar azi am remarcat urmatoarea situatie: ni s-a recantarit un colet de 0.3 kg ca fiind de 2 kg drept pentru care am platit kg suplimentar.

Stiam ca acel colet era foarte usor asa ca am scris solicitand modificarea tarifelor. Dupa ce am scris am primit un raspuns amplu in care ni s-a explicat pe larg cat de bune sunt cantarele lor dar ca pretul e corect deoarece pe langa kg discutate in contract ei calculeaza greutate volumetrica (!!) si iau valoarea cea mai mare. Conform formulei de calcul coletul avea 1,009 kg drept pentru care a fost calculat 2 kg. Coletul avea dimensiuni 19x25x12 cm deci nu era vreo imensitate de colet.

Intrebarea mea este, firmele de curierat cu care lucrati va calculeaza greutate volumetrica la TOATE coletele? Eu stiam ca se calculeaza doar la colete mai mari, acesta era un colet banal obisnuit putin mai mare decat un plic cu documente ca grosime (din cauza foliei cu bule). Acesta nu este un mesaj de hate pentru firma de curierat.

As vrea doar sa stiu cum procedeaza curierii cu care lucrati si daca sunteti multumiti de acestia (cat de cat ca stim cum se arunca cu pachetele cam peste tot). Ne gandim serios sa schimbam curierul dar vreau sa stiu daca peste tot se practica aceasta “greutate volumetrica” deoarece in acest moment estimarea costurilor facuta de noi s-a facut la greutatea coletelor si nu greutate volumetrica. Va multumesc anticipat pentru raspunsuri

Admin