Bomba anului în dosarul Caracal! S-a aflat ce a făcut, de fapt, Gheorghe Dincă: Nu era butoi

Psihologul criminalist și profesorul universitar, Tudorel Butoi, a fost invitatul lui Marius Tucă la ediția specială trimisă live pentru Gândul unde acesta a vorbit despre butoiul în care se presupune că au ars cele două fete în curtea lui Gheorghe Dincă. Acesta a presupus că era un dispozitv de ardere care funcționa la temperaturi foarte mari.

Una dintre ipotezele prezentate de specialiștii care au investigat cazul celor două fete răpite de Gheorghe Dincă este că acesta ar fi ars trupurile fetelor într-un butoi improvizat în curtea casei. Psihologul criminalist, Tudorel Butoi a afirmat următoarele:

„Această chestiune se va lămuri în cercetare judecătorească, fără discuție. Noi am prelucrat datele și informațiile pe care le-am avut și le-am avut pe cele originale.

Nu e vorba de un butoi, e vorba de un dispozitiv de ardere format dintr-un butoi din ăsta de vreo un metru și ceva înălțime și diametru, care stătea pe pirostri care avea tiraj de 4 sau 5 metri coș”, a declarat Tudorel Butoi pentru Gândul.ro.

Dispozitivul a fost eliminat de către specialiștii care au analizat cazul la fața locului

Tudorel Butoi a precizat că atunci când autoritățile competente au ajuns la domiciliul lui Gheorghe Dincă au răsturnat acel dispozitiv de ardere și nu au acordat o atenție sporită acestei probe.

„Numai că atunci când nefericitul, tu procuror, în sfârșit a aprobat să se pătrundă, au pătruns forțele de sprijin, criminaliștii, pompierii care au fost acolo și ăia au răsturnat acest dispozitiv de ardere. Nu-i acordă nicio importanță. Burlanu într-o parte, butoiul s-a răsturnat. Pirostiile nici nu mai le-am văzut prin câmpul faptei. Și în felul acesta se naște speculația.

Pe urmă cu privire la combustie, la arderea cadavru, domne’ nu ardem cadavre permanent, ca cetățeanul să aibă experiența unei astfel situații. De aceea s-a cerut de către unii na, să vedem dacă a avut 800 de grade, numai la 800 de grade că așa este crematorii au venit specialiști în arderi din astea”, a declarat specialistul.

Minorele au putut fi arse în acel dispozitv la temperaturi foarte înalte

Psihologul criminalist, Tudorel Butoi, a declarat că cele două minore au putut fi arse în acel butoi. Acesta a menționat că se cunoaște că Gheorghe Dincă ardea frecvent în acel dispozitiv cabluri și alte materiale plastice la temperaturi foarte înalte pentru a extrage materiale feroase.

„Noi aici vorbim de câteva, de 2 fetițe, astea bat în 47 – 50 de kilograme în dispozitivul ăla de ardere. Domnul Risipițeanu, elementul ăsta amuzant, împreună cu el (Dincă) topeau în acest dispozitiv de ardere fel de fel de instalații rebutate, cum ar fi contoarele, tablouri electrice, care conțineau în ele fire de aluminiu, de cuplu, de plumb, de ce mai era pe acolo.

Ardeau componenta plastică, scoteau metalul acesta și îl vindeau la târg. Păi ca să scoți tu metalul, să-l fluidizezi, trebuie să aibă o temperatură extraordinară.”, a explicat expertul.

admin