Calendar ortodox 23 iulie 2021. Ce rugăciune să rostești în a cincea zi a săptămânii

Ziua de vineri, 23 iulie, este una extrem de importantă pentru credincioși. Este o zi de post, în care sunt sărbătoriți Sfinții Mucenici Apolinarie, Vitalie și Valeria, sfinți cu un rol important în religia noastră. Tot astăzi se face pomenirea aducerii moaștelor Sfântului Mucenic Foca.

Sărbătoare 23 iulie 2021

Ziua de 23 iulie este importantă pentru credincioșii de pretutindeni. Biserica Ortodoxă îi prăznuieşte pe Sfinţii Apolinarie, Vitalie și Valeria și tot astăzi se face pomenirea aducerii moaștelor Sfântului Mucenic Foca.

Sfântul Apolinarie a fost ucenic al Sfântului Apostol Petru. El s-a născut în cetatea Antiohiei. Sfântul Petru l-a luat pe Apolinarie la Roma, unde l-a făcut episcop și de atunci a continuat să facă minuni și să demonstreze că este un om bun. Sfântul Apolinarie a intrat în casa soldatului roman Irineu, căruia i-a vindecat fiul de orbire. După ce a avut loc această minune, tot restul familiei s-a pocăit.

El a făcut și o biserică din iubire pentru Dumnezeu și a dus mai departe Cuvântul lui. A adus pe calea cea dreaptă mulți oameni. Apolinarie a a fost bătut și prigonit de păgâni pentru că i se închină lui Hristos și pentru că nu a renunțat la iubirea lui. A murit după ce a fost înjunghiat de mai multe ori. Moaștele Sfântului Sfințit Mucenic Apolinarie se odihnesc într-o biserică închinată lui din orașul Ravenna, din Italia.

Rugăciune ziua de vineri

Rugăciunea de mai jos este una extrem de puternică, ce te ajută și face minuni în unele dintre cele mai grele momente ale vieții. Când simți că nu mai poți, rostește aceste cuvinte care te vor face mai puternic și așa vei reuși să te simți mai aproape de Dumnezeu.

Preasfântă Maică a lui Hristos, Preacurată, Preabinecuvântată Maică a lui Dumnezeu, vezi cum satana mă izbeşte precum valurile mării lovesc corăbiile! El mă urmăreşte ziua şi mă tulbură noaptea. Nu am pace – sufletul meu se pleacă, duhul meu se cutremură. Grăbeşte, Preaslăvită Maică şi mă ajută! Roagă-L pe dulcele Domn Iisus Hristos să aibă milă de mine şi să-mi ierte păcatele pe care le-am săvârşit. O, Preasfântă Maică a Domnului nostru Iisus Hristos, bunătatea ta cea plină de iubire este nesfârşită şi este cel mai mare vrăjmaş al puterilor iadului. Chiar atunci când cel mai mare păcătos cade în străfundurile iadului, împins de forțe diabolice, dacă acesta strigă către tine, tu eşti gata să-l eliberezi din legăturile iadului. Slobozeşte-mă şi pe mine! Priveşte cum satana vrea să mă facă să mă împiedic şi să-mi zdrobească credinţa, dar eu îmi pun toată nădejdea în Domnul. Slavă ţie, ceea ce eşti mai cinstită decât heruvimii şi mai mărită fără de asemănare decât serafimii! Amin.