“Căpitanul Tom” a murit, la 100 de ani, infectat cu Covid-19. Bătrânelul erou de război a strâns donaţii de 40 de milioane de dolari pentru medicii care se luptau cu coornavirusul

Căpitanul Tom Moore, veteranul celui de-al Doilea Război Mondial, care a impresionat întreaga lume în timp ce făcea eforturi supraomeneşti mergând, pentru a strânge bani pentru lucrătorii din domeniul sănătății, a murit, după ce a fost testat pozitiv pentru COVID-19. Avea 100 de ani.

Familia lui Tom Moore a anunțat moartea veteranului, într-o postare pe Twitter.

Căpitanul Tom a murit, infectat cu Covid

Căpitanul Tom, după cum a devenit cunoscut în mass-media mondială, și-a propus să strângă 1.000 de lire sterline pentru Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie, parcurgând 100 de ture prin curtea sa. Efortul său a devenit viral și a aprins imaginația a milioane de oameni blocați acasă în timpul primului val al pandemiei de coronavirus.

Donațiile s-au revărsat din toată Marea Britanie și până în Statele Unite și Japonia, veteranul strângând aproximativ 33 de milioane de lire sterline (40 de milioane de dolari).

Timp de trei săptămâni în aprilie, fanii au fost întâmpinați cu videoclipuri zilnice ale căpitanului Tom, aplecat de vârstă, împingându-și cu greu dispozitivul de mers prin grădină. Atitudinea lui pozitivă în timpul unui moment întunecat a inspirat oamenii să privească dincolo de boli și pierderi.

Regina Elisabeta a II-a l-a făcut cavaler

“Vă rog să vă amintiți întotdeauna, mâine va fi o zi bună”, a spus Moore într-un interviu în timpul plimbării sale, pronunțând cuvintele care au atins puternic întreaga lume.

În iulie, a fost numit cavaler de Regina Elisabeta a II-a în timpul unei ceremonii la distanță socială la Castelul Windsor, la vest de Londra. Monarhul în vârstă de 94 de ani a folosit o sabie foarte lungă pentru a conferi onoarea, în timp ce Moore, purtând medaliile sale de război pe piept, s-a sprijinit pe cadrul său pentru mers şi a zâmbit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *