Care sunt zonele unde iarna și-a făcut simțită prezența

Iarna a ajuns în România, iar primele ninsori sunt dovada clară. Care sunt zonele în care a nins și ce ne recomandă salvamontiștii.

Primele ninsori din anul acesta și-au făcut apariția, semn că iarna este mai aproape decât ne așteptam.

Chiar dacă este abia începutul toamnei, frigul a pus stăpânire pe câteva zone din România.

Care sunt sfaturile salvamontiștilor

„Îndemnăm turiștii să renunțe la ture lungi cu zone expuse, pentru că in perioada aceasta e mult mai dificil de mers decât în timpul iernii; pietrele și smocurile de iarbă sunt ascunse sub stratul subțire de zăpadă, făcând pășirea foarte nesigură și mărind riscul accidentărilor. În cazul în care se vor face ture, evident este necesar tot echipamentul de iarnă și luarea în considerare a unor timpi MULT mai lungi pentru parcurgere. Nu uitați că la ora 19:30 e deja întuneric! Zăpada începe de la 1700 metri altitudine în acest moment…” , a comunicat Salvamont Argeș.

„Având în vedere temperaturile scăzute din ultima perioadă precum și intensificarea precipitațiilor din zona montană, vă recomandăm să vă informați despre starea vremii înainte de a porni la drum și să vă echipați corespunzător. La altitudini de peste 1600m vă sfătuim să folosiți echipament adecvat sezonului de iarnă si să aveți în rucsac următoarele lucruri: o geacă împotriva vântului, o bluza călduroasă și o pelerină de ploaie, folie de supraviețuire, lanternă frontală, baterie externă pentru telefon sau să economisiți bateria telefonului, o sticlă de apă, baton energizant. De asemenea, vă recomandăm să aveți instalate aplicațiile SALVAMONT și Anii Drumeției, unde puteti gasi track-ul tuturor traseelor turistice omologate din Județul Sibiu.”, transmite Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu.

Care sunt zonele unde iarna și-a făcut simțită prezența

Potrivit Salvamont Argeș, una dintre locațiile acaparate de ninsoare la începutul acestui sezon rece este chiar Făgărașul.

Iarna nu a ratat nici îndrăgitul drum, Transfăgărășan, potrivit Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov. Experții sugerează buna echipare a autovehiculelor pentru cei care vor merge pe Transfăgărașan în următoarele ore.

admin