Ce a scris presa internațională despre legătura de rudenie dintre Regele Charles și… Dracula!

Regele Carol al III-lea se laudă cu un arbore genealogic „însângerat” datorită unei rude îndepărtate infame. Noul monarh numit este un descendent al lui Vlad Țepeș, conducătorul din secolul al XV-lea al regiunii românești a Țării Românești, renumit pentru metoda de tortură care-i poartă numele.

Se știe că Vlad își ucidea dușmanii trăgându-i în țeapă pe țăruși de lemn, provocând o moarte lentă și chinuitoare, care uneori putea dura și până la trei zile. Acțiunile sale brutale l-au inspirat pe scriitorul irlandez Bram Stoker în scrierea romanului „Dracula”.

Potrivit Romania Tour Store, Charles, în vârstă de 73 de ani, este strănepotul de gradul 16 al lui Vlad, prin consoarta lui George al V-lea, Regina Maria.

De fapt, noul rege britanic are o dragoste de lungă durată pentru România, în special pentru Transilvania, pe care a vizitat-o ​​pentru prima dată în 1998. De atunci, a cumpărat și a restaurat o casă veche, din secolul al XVIII-lea, în satul Viscri din județul Brașov.

De asemenea, el a întreprins și acțiuni de caritate în localitatea respectivă, prin Fundația Prințul de Wales, inclusiv sisteme agricole, dezvoltare durabilă și eforturi de conservare.

În anul 2017, primarul orașului Alba Iulia a susținut că l-a invitat pe Charles să accepte titlul onorific de Prinț al Transilvaniei pentru dragostea și angajamentul său față de regiune.

Dar Charles are acum „degetele groase ca niște cârnați” (potrivit descrierii nypost.com), pline de îndatoriri regale, în timp ce el și faimoasa sa familie continuă să plângă moartea Elisabetei, care a murit pe 8 septembrie.

admin