Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci banane prea coapte

Bananele foarte coapte, car eau coaja neagră, au numeroase beneficii pentru sănătate. Deși nu pare, există o mulțime de diferențe între bananele verzi și cele foarte coapte. Coaja nu este singurul lucru care diferă, ci și componența lor. Iată cum te pot ajuta bananele foarte coapte să fii mai sănătos!

Ce se întâmplă când mănânci corpul tău când consumi banane prea coapte
Pe măsură ce fructele se coc, pe suprafața bananelor apar pete închise la culoare care în cele din urmă acoperă întreaga coajă și o înnegresc. Mulți oameni evită să cumpere bananele foarte coapte, însă nu cunosc ce efecte extraordinare pot avea asupra organismului.

Studiile recente efectuate în Japonia au arătat că bananele coapte conțin o citokină numită factor de necroză tumorală. Aceasta este eliberată de o parte din celulele sistemului imunitar și poate afecta și alte celule din corp.

Se pare că cel mai mare beneficiu al bananelor coapte este combaterea cancerului. Acestea au un efect foarte mare asupra tumorilor de orice fel. Efectul lor este atât de puternic, încât pot combate cu succes tumorile și dezvoltarea celulelor anormale în organism.

Pe măsură ce se coc, valorile nutriționale ale fructelor se modifică. În ceea ce privește bananele, cu cât acestea sunt mai coapte, cu atât au un nivel mai ridicat de antioxidanți. Dacă bananele au pete maronii, amidonul din conținutul lor este convertit în zaharuri simple, mult mai ușor de digerat.

Cercetătorii spun că pentu a ne bucura de toate beneficiile pe care aceste banane bine coapte le pot aduce în organismul nostru, ar trebui să consumăm una sau două astfel de fructe pe zi. Atenție totuși! Bananele coapte au un nivel destul de mare de zahăr, așa că ar trebui consumate cu precauție de persoanele care au anumtie probleme de sănătate, cum ar fi diabetul.

admin