Cunoașteți modalități de contestare a selecției de oferte / furnizori pentru diverse linii de finanțare?

Încep și închei cu: Cunoașteți modalități de contestare a selecției de oferte / furnizori pentru diverse linii de finanțare?

Observ că se practică foarte mult cererea de oferte pentru anexarea lor la diverse dosare de finanțare, când, în realitate există deja un furnizor ageat, ales încă dinainte să înceapă selecția furnizorilor. Asta înseamnă că cel puțin 3 ofertanți sunt puși să muncească degeaba la oferte, fiind din start descalificați.

Nu este prea plăcut să te simți folosit și nici profi. Consider că mediul de business ar trebui să fie mai responsabil, etic și moral.

Acum câteva luni cineva m-a rugat să îi fac o ofertă foarte detaliată pentru o platformă web complexă la care am muncit multe ore. Nu pot da o ofertă fără să analizez în detaliu și fără să discutăm pe niște funcționalități. Persoana a venit la noi la birou cu promisiunea că va avea proiecte pe bandă rulantă, că e consultant etc etc. Apoi a mai cerut 6 oferte pentru alte firme, toate cu platforme web destul de complexe unde mai trebuia să ofer și consultanță pe idei inovative. Persoana s-a supărat foarte tare când i-am cerut 100 de EUR pentru munca de câteva zile pe care ar fi putut să o calculeze ulterior din costul platformelor web de zeci de mii de euro pe care le promitea. În fine, nu asta contează.

Ideea e că mă interesează dacă știe cineva o modalitate ca noi, cei de bună credință să ne protejăm de astfel de persoane. Ca prestator de servicii trebuie să dai oferte când este necesar și normal că nu poti cere bani pentru ele. Dar nu poți nici să te lași abuzat. Time is money.

De exemplu, dacă cineva are un proiect StartupNation, trebuie să fie o procedură pentru contestații sau pentru a cere niște verificări suplimentare. Unul care știe că este furnizor fără eforturi nu se va chinui niciodată să facă o ofertă de calitate. La fel și pentru alte tipuri de fonduri.

Poate oferta mea este mai bună, dar a rămas anexata la un dosar și nu s-a uitat nimeni peste ea.

Reiau: Cunoașteți modalități de contestare a selecției de oferte / furnizori pentru diverse linii de finanțare?

Admin