După urşi, românii sunt ameninţaţi de zimbri. Mesaj Ro-Alert emis în Neamţ, după ce un animal uriaş a apărut într-o localitate

Un zimbru şi-a făcut apariţia, duminică, în satul Târpeşti din comuna Petricani, fapt care i-a speriat pe localnici.

Oamenii au sunat la 112 şi au semnalat apariţia animalului în localitate. ISU Neamţ a transmis un mesaj RO-ALERT cetăţenilor din zonă.

La faţa locului se deplasează poliţiştii şi jandarmii pentru a încerca îndepărtarea zimbrului.

La circa 10 – 15 kilometri de comuna Petricani, în Parcul Natural Vânători-Neamţ, se află o rezervaţie de zimbri în semi-libertate şi libertate.

Nu este pentru prima dată când în zonele locuite îşi fac apariţia zimbri, dar nu a fost înregistrat niciun incident cu persoane atacate.

În 1996, zimbrul a fost clasificat ca specie în pericol de dispariţie. Este cel mai greu animal european de pe uscat. Un zimbru are o lungime de 2,9 – 3 metri și o înălțime de 1,9 metri, cântărind de la 300 la 920 kg. Zimbrii trăiesc în păduri, având foarte puțini dușmani naturali.

Zimbrii au fost reintroduși cu succes în sălbăticie începând cu 1951. Se găsesc în zone protejate din păduri din Polonia, Belarus și Republica Moldova, în timp ce în România se estimează că ar trăi puţin peste 100 de exemplare.

admin