EL ÎNCASEAZĂ CEA MAI MARE PENSIE DIN ROMÂNIA!

Bărbatul care stârnește controverse legate de veniturile pe care le are este din județul Argeș și are 73 de ani.

Este fost șef de penitenciar și procuror, iar sub guveranarea PSD pensia lui a fost dublată.

Gheorghe Bălășoiu este un fost magistar și este renumit pentru că primește cea mai mare pensie din țară. Fostul comandant al Penitenciarului Colibași a beneficiat de o dublare a venitului în timpul guvernării PSD, când pensiile și punctul de pensie au fost majorate. Astfel, de la suma de 34.000 de lei, a ajuns la 73.890 de lei.

Pentru a obține cea mai mare pensie din România, Gheorghe Bălășoiu a lucrat în magistratură, iar apoi a fost șef al Penitenciarului Colibaș. În anul 2005, chiar înainte de a ieși la pensie, el a fost încadrat ca procuror și a stata la Curtea de Apel Pitești doar două săptămâni.

Pentru a obține un venit cât mai mare pentru ultima lună de muncă, Bălășoiu a renunțat la concediu de odihnă din ultimul an de activitate și a executat foarte multe deplasări în interes de serviciu. Banii de concediu și deplasările i s-au adunat la salariul din ultima lună, în funcție de care s-a calculat pensia. Iar în 2017 a ajuns la suma de 34.000 de lei, dublată ulterior. Acum primește în mână 66.701 de lei, 7.189 de lei fiind opriți ca impozit.

Vecinii spun despre el că nu este foarte comunicativ și că își vede de treaba lui, refuzând interacțiunile de lungă durată.„A fost procuror şef până în 1998, când a fost numit comandantul Penitenciarului Colibaşi. S-a pensionat în 2005, apoi a vrut să intre în Baroul Argeş, dar nu ştiu din ce motive i s-a respins cererea. Auzisem că vrea să profeseze ca avocat prin Capitală. Întotdeauna a câştigat mulţi bani. Ce a făcut cu ei? Păi, le-a dat copiilor: o fată care locuieşte în Timişoara şi care are trei copii şi lui Mircea, care avea şi el trei copii. În 2015, tot oraşul a vuit când Mircea a intrat cu noua sa maşină Audi Q7, de 50.000 €, într-un stâlp de iluminat public din oraş. Maşina a fost făcută zob, dar el a fugit de la faţa locului. Tot tăticul a rezolvat: a plătit pagubele şi o amendă. Acum bătrânul Bălăşoiu împarte pensia cu cei şase nepoţi şi îşi vede de bătrâneţe”, a declarat o vecină, acum doi ani, pentru click.ro

2 comentarii la „EL ÎNCASEAZĂ CEA MAI MARE PENSIE DIN ROMÂNIA!

  • 30 ianuarie 2020 la 14:46
    Permalink

    din pacate nu este cu nimic mai SPECIAL decat alti ROMANI !!!

  • 30 ianuarie 2020 la 19:33
    Permalink

    Din cauza acestor pensii nesimțite eu nu am dreptu la pensia de urmaș a soțului meu care el a muncit în turnătorie Nicolina Iași până în 1992 când a venit la mină a lucrat numai subteran a cotizat la stat 42 aproape 43 de ani a ești la pensie na apucat nici 5 ani de pensie si a decedat la 52 de ani pe 23 noiembrie 2018. Și eu am 53 de ani nu mă angajează nimeni am probleme de sănătate nu mă ajută nimeni cu nimic nu am din ce trai locuiesc în Vulcan de Petroșani din1992 aveam 28 de ani de căsnicie pe mine cine mă ajută sunt la capătul puterilor e foarte greu. Poate aude cineva strigatul meu.

Comentariile sunt închise.