Emil Gabor a fost ucis de boală, dar și de neajunsuri. Ce pensie avea tatăl Monicăi Gabor

Emil Gabor a murit singur, bolnav, în apartamentul extrem de modest de la periferia Bacăului. În urmă cu mai bine de o săptămână, vestea că tatăl surorilor Gabor a murit a șocat o țară întreagă. Bărbatul ar fi suferit un infarct și ar fi fost găsit de fiica cea mare, fără suflare, în apartamentul pe care familia l-a deținut în Bacău.

Acesta a fost înmormântat în cea mai mare discreție de către fiica cea mai mare, Alina, iar Monica și Ramona nu au participat la înmormântarea tatălui lor, datorită restricțiilor de circulație cauzate de coronavirus. El își doarme somnul de veci în același cavou cu soția sa, Veronica, decedată în 2013, după ce o piatră de șapte kilograme a căzut de pe un versant și i-a zdrobit capul.

Măcinat de boli și de datorii

Ultimii ani din viața lui Emil Gabor au fost extrem de grei. Suferea de ciroză, dar și de fibrom chistic la plămâni, ajungând să cântărească numai 47 de kilograme. Starea de sănătate i-a fost afectată și de faptul că era un consumator înrăit de alcool. Și asta în ciuda faptului că medicul îl avertizase că poate oricând să moară dacă nu renunță la băutură, Emil Gabor pur și simplu nu a putut să scape de această dependență nici în ultimele zile ale vieții sale.

Ce pensie avea Emil Gabor

Anul trecut, tatăl surorilor Gabor recunoștea că își îneacă durerea în pahar și că se simte extrem de singur, pentru că fetele nu sunt aproape de el. El recunoștea că este ajutat de Monica și de Ramona, pentru că are mari probleme financiare, însă nu a dorit să ofere detalii pe marginea acestui subiect. Astfel, după o viață de muncă, Emil Gabor încasa o pensie modestă, din care nu îi ajungea decât să își cumpere medicamente.

„1200 lei, atât avea pensie. Așa e în țara asta, Guvernul își bate joc de oamenii bătrâni. Gândiți-vă că toate medicamentele lui costau aproape 1000 de lei. Din ce să mai plătești și întreținere, lumină, gaze? Din ce să mai și mănânci? Norocul lui a fost că toate fetele l-au sprijinit. Alina îi cumpăra medicamentele, îi mai făcea de mâncare, a avut grijă mare de el, ăsta e adevărul. Ramona și Monica trimiteau și ele bani, iar când veneau aici îi cumpărau haine și tot ceea ce avea el nevoie. Nu trăia în lux, dar nici nu ducea lipsă de mâncare, nu avea datorii. A fost un om tare bun, extrem de milos, de blând. Băutura l-a distrus, din păcate”, a povestit unul dintre vecinii și prietenii de pahar ai lui Emil Gabor.