Florin Cîțu rămâne în continuare propunerea PNL pentru funcţia de premier, asta în pofida moţiunii de cenzură şi a revoltei celor din USR-PLUS

PNL pare să aibă un traseu clar atunci când vine vorba despre propunerea de premier. În pofida faptului că Florin Cîțu este principalul motiv pentru criză politică în care se află România, Biroul Executiv Național a votat păstrarea propunerii pentru șefia Executivului. Nu se cunoaşte cu exactitate cum va obţine PNL majoritatea în Parlament mai ales că cei din USR-PLUS au spus clar că nu vor susţine un Guvern pe care îl conduce Florin Cîțu.

Pe de altă parte, premierul demis are mai multe probleme legate de mai multe plângeri penale făcute de cei din PSD. Aceştia îi reproşează lui Florin Cîțu că a dat în mod discreţionar bani pentru primăriile PNL.

PNL a validat nouă propunere de premier în persoana lui Florin Cîțu, USR-PLUS se opune

Biroul Executiv Național din cadrul PNL a luat o decizie cu o majoritate de voturi prin care îl susţine pe Florin Cîțu pentru propunerea de premier al României.

Astfel, în conformitate cu articolul 89 litera o), BEX al PNL a decis în unanimitate, ca propunerea pentru Biroul Politic Național al PNL, pentru funcția de prim-ministru al României, pe care PNL o va face în cadrul consultărilor cu Președintele României, Klaus Iohannis, să fie președintele PNL, Florin Cîțu.

De altfel, aseară în şedinţa PNL s-a stabilit şi echipa care va merge la consultări la Cotroceni. Vorbim despre Rareș Bogdan, Gheorghe Flutur, Lucian Bode, Iulian Dumitrescu dar și Florin Cîțu. Klaus Iohannis a convocat partidele la consultări, luni, începând cu ora 12.00. PNL este primul partid chemat, urmat de PSD, la ora 13.

În schimb, Florin Cîțu este motivul principal pentru care România se află în această criză. Cei de la USR-PLUS au votat moțiunea de cenzură, care a trecut cu un număr istoric de voturi, tocmai pentru a-l da jos pe Florin Cîțu. Aceștia au anunțat că nu vor mai vota pentru un Guvern condus de același Cîțu.

Florin Cîțu are mari probleme cu plângerile penale intentate de PSD

În schimb, premierul demis pare să aibă probleme legale după ce PSD a anunțat că va depune plângeri penale pe numele lui Florin Cîțu. Social democrații consideră că Florin Cîțu a comis un abuz în serviciu atunci când a împărțit bani pentru primăriile din România. Marcel Ciolacu a menționat că 80% dintre primăriile care au primit sume consistente sunt cele ale primarilor din PNL:

”Iohannis și Cîțu au decis că, dacă nu trăiți într-o comunitate condusă de un liberal, veți suferi de frig, sărăcie și foame! Au alocat 80% din banii pentru administrația locală către localități cu primari PNL și UDMR.

Cîțu și-a plătit funcţia la Congres, dar restul românilor, peste 70%, au fost pedepsiți! Iohannis și Cîțu tocmai i-au condamnat la frig, cu spitale și școli închise!

Așa crede Iohannis că ne pune pe toți cu botul pe labe! Fostul primar al Sibiului a pierdut total contactul cu realitatea, crezând că așa îl va putea ţine pe Cîțu, un premier deja mort, în funcție! (…)a declarat Marcel Ciolacu, președintele PSD.