Furtună de coșmar în România. Primele imagini cu matizul ”zburător” care a surprins tot Sibiul

Miercuri seara, mai multe regiuni din România au fost lovite de furtuni puternice, unele dintre ele avertizate cu cod roșu. Printre acestea, Oradea și Sibiu au suferit consecințe dramatice, iar o imagine cu un autoturism purtat pe sus de vântul puternic a devenit virală, punând în evidență importanța măsurilor de siguranță.

În Sibiu, o furtună puternică a izbucnit în după-amiaza de miercuri, creând panică în rândul localnicilor. Vântul puternic a luat cu el un mic autoturism Matiz care a fost găsit în mijlocul unui sens giratoriu de pe Bulevardul Mihai Viteazu.

Matizul luat pe sus de vijelia din Sibiu

Efectul impresionant al vijeliei a dus mașina la o distanță considerabilă față de locul unde era parcată inițial. Descoperirea Matizului într-o intersecție a șocat pe toți cei care au văzut imaginea devenită virală. În urma anchetei, s-a constatat că șoferița mașinii a uitat să tragă frâna de mână, fapt care a permis vântului să își facă de cap cu vehiculul.

După ce furtuna s-a potolit, șoferița a acționat rapid și a mutat mașina de pe carosabil, parcat-o regulamentar într-un loc sigur. Acest incident reprezintă o mărturie despre cât de importante sunt măsurile de siguranță atunci când vine vorba de condiții meteo extreme. O furtună puternică poate pune în pericol viețile oamenilor și poate provoca pagube semnificative.

Oradea, afectată puternic de schimbarea vremii

În același timp, orașul Oradea a fost lovit de o vijelie extremă care a avut efecte devastatoare asupra mediului urban. Conform specialiștilor în meteorologie, furtuna din Oradea nu a fost o tornadă, dar a avut aceeași putere distructivă, fiind descrisă ca un fenomen fără precedent în zonă. În doar câteva zeci de minute, orașul s-a transformat într-un peisaj de coșmar, cu copaci smulși din rădăcini, geamuri sparte, mese răsturnate și bucăți din acoperișuri purtate de vânt și împrăștiate peste tot.

Orașul și locuitorii săi au fost nevoiți să facă față unui eveniment rar întâlnit, care a pus la încercare infrastructura locală și resursele de intervenție în situații de urgență. Cu toate că vijeliile și fenomenele meteorologice extreme nu pot fi controlate, pregătirea și informarea comunității pot juca un rol esențial în minimizarea efectelor negative.

În contextul schimbărilor climatice globale, fenomenele meteorologice extreme par să devină din ce în ce mai frecvente și mai intense. Prin urmare, autoritățile și cetățenii trebuie să fie pregătiți pentru astfel de evenimente și să ia măsuri de precauție pentru a-și proteja viața și proprietățile.

admin