„ÎN TIMP CE STĂTEAM ÎN SPITAL, AȘTEPTÂND TRIPLETE, SOȚUL MEU A DIVORȚAT DE MINE”

Irina de la Kiev s-a trezit într-o situație dificilă: doar mama ei de 70 de ani o ajută să aibă grijă de copii

Urcând treptele destul de abrupte ale casei vechi până la etajul patru, m-am gândit: „Aici ar fi dificil să ieși la plimbare cu un singur copil, dar cum să cobori și să urci cu trei bebeluși și un cărucior?” Irina nici măcar nu se gândește încă la această problemă – ajunsă de la spital cu o lună în urmă, nu și-a scos niciodată bebelușii în stradă.

Într-un mic apartament m-a întâlnit un teckel. Judecând după botul gri, ea a trăit mult timp aici cu amanta. Un perete de mobilier, un televizor și o canapea sunt într-o cameră, un pat, pe care s-au așezat trei copii, se află într-o altă cameră. Există scutece curate pe noptieră. De la balcon se deschide o panoramă a cimitirului Baikovo. Există pete pe tavan – apartamentul a fost evident inundat de pe acoperiș de mai multe ori.

Irina însăși a sunat la redacția FAKTOV, spunând cu o voce calmă: „Soțul meu m-a lăsat cu trei copii. Nu pot emite certificate de naștere sau colecta documente conform cărora puteți obține bani pentru copii …

Și nu este absolut nimeni care să mă ajute. Mi-e teamă că nu o pot face eu însumi „. După ce am auzit cuvintele, a fost imposibil să nu mergem în vizită la această mare familie. După cum sa dovedit, Irina, disperată, ne-a sunat nu numai pe noi, ci și la televizor.

„Întotdeauna mi-am dorit trei copii, dar a existat o diferență de câțiva ani între ei”
– Ce m-a determinat să apelez la ziare și televiziune? Doar frică – spune Irina, în vârstă de 34 de ani. – Practic nu am lapte, așa că copiii trebuie hrăniți cu formulă. Cheltuiesc 250 de grivne pe mâncare pe săptămână. Și asta în timp ce copiii mănâncă câte 50 de grame odată. Dar ei cresc, în fiecare zi va fi nevoie de tot mai mult lapte, ceea ce înseamnă că va crește costul cumpărării alimentelor.

Același lucru este valabil și pentru scutece: acum folosim aproximativ cinci scutece pe copil pe zi. Pentru a cumpăra o aprovizionare pentru o săptămână, am cheltuit 600 de grivne. Și încă nu am primit niciun ban din banii puși la nașterea copiilor. Soțul nu ajută …

Cei trei bebeluși ai Irinei sunt întinși pe pat. Toată lumea are o culoare diferită a părului: băiatul este întunecat, iar fetele sunt blânde și blonde. Copiii sunt foarte asemănători unii cu alții, dar nu sunt gemeni, așa că Irina și mama ei pot distinge cu ușurință între ei.

– Întotdeauna mi-am dorit trei copii, – recunoaște Ira. – Dar nu imediat, ci unul după altul, astfel încât să existe o diferență de câțiva ani între ei. Și soțul a visat la copii.

Irina vorbește calm despre soțul ei de 32 de ani, care a părăsit-o în timpul sarcinii. Se pare că s-a obișnuit deja cu ideea că va crește triplete fără participarea lui.

„Acum trei ani, am urcat într-un taxi, condus de Sasha”, spune tânăra mamă. – Am vorbit, ne-am cunoscut, am început să ne întâlnim … Sasha este din regiunea Kherson. Iarna nu este lucru acolo, așa că s-a dus la Kiev – a devenit șofer de taxi. Curând ne-am căsătorit, vorbind constant despre copii. Sasha, ca mine, și-a dorit un copil în familia noastră.

Când Irina și-a dat seama că este însărcinată, a mers la medic și a fost supusă unei ecografii. Dar specialistul care a făcut-o nu a stabilit imediat că femeia purta triplete.

„Privind monitorul aparatului, medicul a spus:„ Există trei pete vizibile, dar nu pot să înțeleg ce este. Este necesar să faceți un sondaj cu privire la echipamente mai moderne. Poate ai o problemă ”, spune Irina. – Am fost la maternitatea din Obolon, la ai cărei specialiști am apelat odată.

Apoi medicul Yuri Melnik a determinat: „Triplet!” Bineînțeles că am fost șocat. Am înțeles că ar fi greu să suporti trei copii odată. La început, nici măcar nu am spus nimănui că mă aștept la triplete – mi-era teamă că sarcina se va termina …

– Cum a reacționat soțul tău la această veste?

– Auzind că vom avea trei copii odată, a tăcut din surprindere. Iar mama mea, căreia i-am spus și știrea, a spus: „Ei bine, atunci vom crește”.

„Fratele meu mai mare și nora m-au luat de la spital”.

Toate acestea s-au întâmplat în ajunul Anului Nou. Pentru femeile însărcinate care așteaptă gemeni sau triplete, medicii arată întotdeauna o atenție sporită. Așa că Irina a fost imediat avertizată că va trebui să meargă la conservare de mai multe ori. După ecografie, i s-a oferit să meargă la spital pentru o examinare completă.

„Soțul meu a fost acolo tot timpul”, continuă Irina. – Îngrijorat de mine. Îmi amintesc că în primele zile ale noului an mi-am dorit foarte mult grepfrute. Dacă nu îl mănânc acum, voi muri! Am sunat-o pe Sasha. S-a grăbit să cumpere citrice, mi-a adus patru fructe uriașe, pe care le-am mâncat cu plăcere. Și a fost acolo toată primăvara.

Din a 22-a săptămână de sarcină mi-a devenit greu să merg, să mă întind … Mai mult de o dată a existat o amenințare de naștere prematură. Ultimele patru luni de sarcină le-am petrecut aproape în totalitate în spital. În aceeași perioadă, relația noastră cu Sasha s-a schimbat. Totul a început cu faptul că ne-am certat cu mama lui. De ce? Nu-mi amintesc. Și nu contează.

La urma urmei, Sasha a decis că este mai bine pentru el să mă părăsească. El a spus că va locui cu un prieten într-un apartament închiriat și … a cerut divorțul. Am primit citații de la curte acasă, dar tocmai stăteam întins în spital. Drept urmare, după a doua mea nereușită de a apărea la ședință, am fost divorțați. Dar am aflat despre asta după ce Sasha a plecat acasă pe 1 iunie, în regiunea Kherson. De atunci nu l-am mai văzut și nu l-am auzit …

În ultima lună, Irina nici nu a mers, stomacul ei era atât de mare și de greu.

„Nu puteam să mă întind decât pe partea mea dreaptă”, continuă femeia. – În dreapta era Dasha – s-a purtat calm în stomac, iar acum nu este capricioasă, în stânga – Masha, care se lupta constant. Fiul meu este situat în centru – el a „cutiat” tot timpul …

Copiii s-au născut pe 24 iunie, 34 de săptămâni. Aceasta este cu o lună și jumătate mai devreme decât ar trebui.

– Nu aș fi îndurat mai mult, nașterea ar putea începe de la o zi la alta, așa că doctorii Lyudmila Vorobei și Tatyana Dolgaya mi-au făcut cezariană, spune Irina. – Bebelușii s-au născut prematur. Fetele cântăreau 2.140 și 2.100 de grame, iar băiatul exact două kilograme.

Toți au început să respire singuri. Dar câteva zile au stat în incubatoare speciale din secția de terapie intensivă. În a doua zi după operație, am cerut să mi se permită să le văd. Ce mici erau!

– Cum ai ales numele copiilor?

– Sincer să fiu, nu am luat parte la acest lucru – au fost numiți de mama mea și de fratele mai mare. Mi-au plăcut opțiunile propuse.

– Cine te-a luat de la spital?

– Frate și soție. Mama a pregătit apartamentul pentru sosirea nepoților. Când am ajuns la noi acasă, nora a luat cu încredere doi prunci în brațe și a urcat treptele, iar eu îl purtam pe al treilea și m-am gândit: Nici nu aș îndrăzni să duc doi deodată …

„În timp ce cei mici dorm pe patul meu și eu sunt pe podea.”
Copiii încă nu au certificate de naștere . Când Irina a mers să întocmească documentele, sa dovedit că, pentru a înregistra bebelușii, aveți nevoie de acordul și documentele tatălui. Conform legii, timp de cel puțin șase luni după divorț, copiii născuți sunt recunoscuți ca fiind născuți în căsătorie.

– Abia după complot, care a apărut la știrile de televiziune, Sasha a sunat și a promis că va veni la Kiev pentru a întocmi documentele necesare, spune Irina.

– Alexandru a spus că i-ar plăcea să vadă copii?

– Nu, nu s-a spus niciun cuvânt despre asta.

– Cu cine arată copiii?

– O fată este pe mine, băiatul este o copie a tatălui său, iar a doua fată are atât trăsăturile mele, cât și ale lui Sasha.

Conversația noastră cu Irina a fost întreruptă în mod regulat prin apeluri telefonice. După povestea TV, mulți oameni au vrut să ajute tripletele.

„În primul rând, oamenii află mai întâi de ce avem nevoie”, spune Ira după o altă conversație telefonică. – Au promis deja că vor cumpăra trei paturi. Mulți aduc mâncare și scutece. Ai nevoie de el tot timpul. Angajații magazinului de îmbrăcăminte pentru copii Mishutka au adus haine cu un an în avans, iar un reprezentant al Nestle și Libero ajută la mâncare și scutece.

Acesta este un ajutor imens pentru mine. În plus, șeful administrației raionale Solomensky, Ivan Sidorov, a prezentat un cărucior pentru triplete și m-a făcut să scriu o cerere pentru îmbunătățirea condițiilor de viață! Adevărat, nu aș vrea să părăsesc cartierul meu natal, unde știu totul bine.

Dar ar fi minunat să ne mutăm într-un apartament la parter – ne-ar face viața mult mai ușoară. Acum mă gândesc unde voi lăsa căruciorul: nu îl pot ridica la etajul patru, probabil că va trebui să-l leg la baterie …

Pentru a o fotografia pe Irina cu copiii, ea însăși a trebuit să-i dea pe copii în brațe. Sunt mici și fragile, până când chiar își țin capul. Iar mama Irinei, în vârstă de 70 de ani, Anna Iosifovna, nu riscă să le ia – îi este frică să le lase … Acum sarcina ei principală este să gătească mâncare, să iasă la băcănie, să curețe apartamentul. Ira are grijă de copii.

– Mulți oameni mă întreabă: „Trei copii sunt trei probleme. Cum le vei rezolva? ” – adaugă Irina. – Și îmi tratez tripletele diferit. Copiii sunt fericire. Și am o fericire triplă deodată. Da, chiar am nevoie de ajutorul bărbaților acum. Dar dacă nu există, vor exista oameni amabili care ne vor sprijini și ne vor ajuta. Ei răspund deja. Și faptul că, în timp ce copiii „trăiesc” pe patul meu, iar eu dorm pe jos, nu mă deranjează deloc. Principalul lucru este că sunt alături de ei tot timpul.