Incident șocant la Westminster Hall. Un bărbat a fost reținut pentru că a atins sicriul Reginei Elisabeta a II-a

Incidentul a avut loc, vineri, în jurul orei 22:00, la Westminster Hall, unde mii de oameni așteptau la rând pentru a-i aduce un omagiu Reginei Elisabeta a II-a. Bărbatul a urcat treptele spre catafalcul unde era așezată regina și a atins sicriul.

Poliția metropolitană a reușit să-l rețină pe bărbat chiar înainte de ora 22:00, vineri seara, a doua zi în care cei îndoliați i-au putut aduce un omagiu fostului monarh, la doar câteva ore după ce membrii familiei regale au organizat priveghiul, relatează The Guardian.

Bărbatul a ieșit din rând, reușind să treacă pe lângă catafalc și a urcat treptele, apoi a atins sicriul, a relatat o sursă pentru The Guardian.

„Comandamentul Protecției Parlamentare și Diplomatice a reținut un bărbat în Westminster Hall în urma unui incident”, se arată într-un comunicat de la Scotland Yard.

Bărbatul a fost „arestat pentru o infracțiune în temeiul Legii ordinii publice și se află, în prezent, în arest”, se mai arată în comunicat.

Se crede că incidentul a avut loc chiar înainte de ora 22, când mulți îndoliați ar fi stat la coadă de peste 12 ore. Transmisiunile care arătau procesiunea de la Westminster Hall au tăiat scena și au difuzat, în schimb, priveliștea din afara parlamentului.

Cu doar câteva ore înainte, Regele, Prințesa Ana, Prințul Andrew și Prințul Edward stăteau în jurul sicriului Reginei, în ceea ce era cunoscut sub numele de privegherea prinților. O veghe similară este de așteptat să aibă loc sâmbătă seara, de către nepoții Reginei.

admin