Preot mort într-un accident șocant pe A1. A fost aruncat din mașină după impactul cu un TIR. Detaliul remarcat de polițiști

Un bărbat de aproximativ 45 de ani a murit, marţi seară, pe autostrada A1, pe direcţia Timişoara – Arad, după ce a fost implicat într-un accident înfiorător cu un TIR.

Potrivit presei locale, șoferul decedat era preotul Remus Dobra, care slujește la biserica greco-catolică din Dumbrăvița.

„Cu profundă durere sufletească, aducem la cunoștinţă, că în ziua de 27 septembrie 2022 – în mod fulgerător – a trecut la cele veșnice, fratele nostru în Cristos, Rvs. Pr. dr. Remus Dobra, fiind în vârstă de 45 de ani, paroh la Dumbrăviţa şi Giarmata”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook – Episcopia Greco-Catolică Lugoj.

Polițiștii spun că preotul avea permisul suspendat „pentru nerespectarea regulilor de depășire”, iar în momentul tragediei nu purta centura de siguranță, care era blocată cu un cap de centură fals pentru a opri avertizările sonore ale autoturismului.

În urma impactului cu TIR-ul, autoturismul preotului a fost proiectat într-un parapete de protecţie, iar bărbatul a fost aruncat din maşină pe şosea, scrie Opinia Timișoarei.

„Pentru că în momentul de față acest lucru nu l-ar mai afecta, conducătorul autoturismului avea exercitarea dreptului de a conduce suspendată pentru nerespectarea regulilor de depășire. Neadaptarea vitezei la condițiile meteo și nepurtarea centurii de siguranță au „condus” conducătorul auto pe ultimul drum. Nu păcălești doar senzorul centurii de siguranță cu acel mic artificiu, ci te păcălești și pe tine”, a transmis Poliția Română într-o postare pe Facebook.

Accidentul a avut loc în apropiere de kilometrul 533 pe autostrada A1, pe direcţia Timişoara – Arad, în zona localităţii Vinga.

Au intervenit pompierii militari ai Detaşamentului Arad cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, o autospecială cu modul pentru descarcerare, SMURD TIM Arad şi SMURD Vinga.

”La sosirea echipajelor, victima, un bărbat în vârstă de aproximativ 45 de ani, prezenta semne incompatibile cu viaţa. Acesta a fost declarat decedat de către medicul echipajului SMURD TIM. Pompierii arădeni au asigurat măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor la locul evenimentului”, precizează ISU Arad, potrivit News.ro.

Poliţiştii au deschis o anchetă şi urmează să stabilească exact cum s-a produs acest accident.

admin