Regina Elisabeta a II-a a fost înmormântată. Sicriul Majestății Sale a fost coborât în criptă

Regina Elisabeta a II-a a fost înmormântată. Trupul neînsuflețit al Reginei Elisabeta a II-a a fost coborât în cavoul regal din Capela St. George de la Castelul Windsor. În același cavou a fost depozitat și sicriul soțului reginei, prințul Philip, pentru a putea fi îngropat alături de suverană.

În timp ce sicriul a fost coborât, decanul de Windsor a recitat Psalmul 103, care include versul tradițional: „Ieși în călătoria ta din această lume, suflete creștin’. Regela Charles al III-lea și regina consoartă au părăsit Capela Sf. George după ce le-a mulțumit celor care au ținut slujba. Remintim că Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață pe 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani.

Regina Elisabeta a II-a Marii Britanii era mare iubitoare de animale, iar doi dintre cățeii săi, din rasa Corgi, Sandy și Muck, dar și Emma, poneiul preferat al suveranei, au participat la ceremonia reginei. Cei doi căței Corgi au fost fotografiați așteptând sicriul Majestății Sale, la intrarea de la Castelul Windsor.

Ceremonie privată de familie la capela memorială regele George al VI-lea

Regele Charles și membrii familiei regale s-au întors la capela St. George a Castelului Windsor, pentru o ceremonie privată. Noul monarh și familia regală vor asista la înmormântarea reginei la capela memorială a Regelui George al IV-lea. Evenimentul nu va fi televizat.

Regina Elisabeta va fi înmormântată la capela memorială regele George al VI-lea, aflată lângă capela principală St. George. Regele George și Regina Mamă sunt înmormântați acolo, alături de fiica lor, Margareta.

Pe lespedea de marmură a mormântului ei va fi gravat: „Elizabeth II 1926-2022”.

Regina Elisabeta a II-a a fost înmormântată

Sicriul cu trupul neînsuflețit al Reginei Elisabeta a II- a fost coborât în cavoul regal din Capela St. Georges de la Castelul Windsor. Înainte de a fi coborât și de a răsuna imnul național, de pe sicriul reginei au fost îndepărtate bijuteriile care l-au împodobit în ultimele zile.

Sicriul soțului reginei, prințul Philip a fost depozitat alături de suverană. Regele Charles al III-lea , însoțit de Regina Consoartă, Camilla , a părăsit Capela Sf. George după ce a mulțumit celor care au ținut slujba.

Strănepoata Reginei Elisabeta, Prințesa Charlotte, a izbucnit în lacrimi la înmormântarea suveranei

Prințesa Charlotte, fiica prințului William și a prințesei Catherina a izbucnit în lacrimi în timpul funeraliilor Reginei Elisabeta a II-a. La ceremonie au participat și cei doi copii mai mari ai prințului și prințesei de Walles, prințul George și prințesa Charlotte.

Cei doi au fost surprinși de fotografii prezenți la eveniment triști. Prințesa Charlotte și-a arătat astfel dragostea pentru străbunica ei iubită, căreia îi spuineau cu afecțiune „Gan Gan’. Prințesa a fost consolată de mama ei, care a mângâiat-o în timp ce își ștergea ochii cu mâinile.

Prințul George, afectat de moartea străbunicii sale

Prințul George, fiul cel mare al prințului William a fost vizibil afectat de moartea Reginei Elisabeta a II-a. Sophie, Contesa de Wessex, îl consolează pe viitorul rege în timp ce participă la funeraliile suveranei. Prințul Louis, în vârstă de patru ani, nu a participat la slujba de înmormântare.

Prințesa Charlotte a adus un omagiu bunicii sale prin ținuta pe care a purtat-o la funeraliile sale. Charlotte a purtat o pălărie elegantă neagră cu o fundă și o broșă cu potcoavă, care i-a fost dăruită de răposata suverană a Angliei.

Imagini emoționante la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Doi dintre cățeii suveranei și poneiul ei preferat au participat la funeralii

Cățeii Sandy și Muick, dar și poneiul Emma au participat la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Cei doi căței au fost surprinși în timp ce așteptau sicriul Majestății Sale, la intrarea de la Castelul Windsor, în timp ce Emma, poneiul preferat al suveranei s-a aflat în apropierea aleii care duce spre castel.

Încă din copilărie, suverana a arătat o pasiune pentru toate animalel, dar caii pursânge și câinii din rasa Corgi au fost preferații ei. De-a lungul anilor a crescut numeroși cai, iar aceștia au concurat în peste 3.000 de curse. Blănoșii din rasa Corgi o însoțeau peste tot pe Regina Elisabeta. De când a devenit regină a deținut peste 30 de câini din această rasă.

admin