Român vaccinat cu serul AstraZeneca din lotul carantinat a trăit clipe de groază după imunizare: Am simţit că-mi plesneşte ceva la cap. Pulsul era uriaş!

Apar primele mărturii ale românilor care au fost vaccinaţi cu serul AstraZeneca din lotul carantinat deja de autorităţi din cauza efctelor adverse grave.

Român vaccinat cu serul AstraZeneca din lotul carantinat a trăit clipe de groază după imunizare. Un bărbat din Olt, vaccinat cu o doză din acest lot a dezvăluit ce reacţii a avut la scurt timp de la vaccinare.

Victima care s-a vaccinat la centrul din Slatina. Omula descris cu ce s-a confruntat, câteva zile la rând după administrarea dozei din lotul ABV 2856. Vaccinul i-a fost administrat în 22 februarie, însă bărbatul spune că are în plan să-şi facă sistematic dozarea de anticorpi şi în funcţie de rezultat va decide dacă se mai prezintă la rapel.

„Legat de discuţiile pe seama vaccinului Astra Zeneca, eu l-am făcut şi am avut toate reacţiile adverse, cu excepţia umflării ganglionilor şi iritare/roşeaţă la locul vaccinării.  A doua zi mi-a fost din ce în ce mai rău, am ajuns acasă seara la 19.00, m-am culcat cu ligheanul la cap. Am 39 de ani, nu fumez, nu beau, sunt destul de sănătos, poate nu fac suficientă mişcare. Am pulsul normal, undeva între 72-80. În a doua zi seara aveam pulsul peste 100 şi la mâna stânga şi la dreapta, tensiunea 145/100 dreapta, 140/95 stânga, la cap simţeam o presiune foarte deranjantă şi aveam o stare de rău si greaţă accentuată.

Nu am mâncat nimic, mai toată ziua, mi-era rău. Nu mai puteam ridica braţul cu vaccinul de durere, care s-a extins treptat în tot corpul, mă simţeam frânt. Saturaţia era 99, deci bună. La temperatura de 37,8 am luat un paracetamol şi am încercat să dorm. După 45 de minute eram alt om, mă lăsase presiunea de la cap, scăzuse febra, am reuşit să dorm, destul de bine, dar ziua 2 a fost un coşmar.

Deşi crede în vaccinare ca fiind soluţia pentru a ne putea întoarce la viaţa de dinainte de pandemie, bărbatul spune că va cumpăni mult înainte de a decide dacă se va prezenta la rapel. „Mi-am propus să mă monitorizez singur şi să decid dacă merită. Şi vaccinul reprezintă un risc“, a dezvăluit bărbatul, pentru Adevarul.