Rugaciunea Sfintei Cruci. O spui de Ziua Crucii si vei avea parte de o minune

Rugaciunea Sfintei Cruci. Astazi este o zi importanta in calendarul crestin ortodox. Romanii praznuiesc Inaltarea Sfintei Cruci pe 14 septembrie. Este cea mai veche sarbatoare inchinata cinstirii lemnului sfant. In aceasta zi sarbatorim, de fapt, amintirea a doua evenimente deosebite din istoria Sfintei Cruci.

Primul eveniment este gasirea Crucii pe care a fost rastignit Mantuitorul si inaltarea ei solemna in fata poporului de catre episcopul Macarie al Ierusalimului, in ziua de 14 septembrie din anul 335. Cel de-al doilea eveniment este aducerea Sfintei Cruci de la persii pagani.

Rugaciunea Sfintei Cruci. O spui de Ziua Crucii si vei avea parte de o minune

Astazi preotul sfinteste via si butoaiele de vin, pentru ca si in viitor gospodarul sa se bucure de o recolta bogata. Strugurii din ultima tufa de vie NU trebuie culesi acum, altfel dispare norocul, conform stirileprotv.ro. Daca spui astazi rugaciunea potrivita, se spune in popor ca te asculta Dumnezeu.

Ei sunt tinuti drept ofranda pentru pasarile cerului. Tocmai de aceea se numesc, in limbaj popular, strugurii lui Dumnezeu. In serile in care se culeg strugurii, oamenii fac focuri din vita uscata si petrec in jurul lor cu mancare, bautura si muzica.

Rugaciunea Sfintei Cruci.  In data de 14 septembrie, se sfintesc la biserica: busuiocul, menta, maghiranul si cimbru. Acestea sunt considerate plante magice. Ii apara pe credinciosi de diverse boli, vegheaza asupra pasarilor si animalelor din ograda. Cine munceste de ziua aceasta, isi va atrage asupra lui primejdiile.

Ce rugaciune trebuie sa spui astazi ca sa te asculte Dumnezeu

„Sa invie Dumnezeu si sa se risipeasca vrajmasii Lui, sa fuga de la fata Lui cei ce-L urasc pe Dansul. Sa piara cum piere fumul; cum se topeste ceara de la fata focului, asa sa piara diavolii de la fata celor ce iubesc pe Dumnezeu si se insemneaza cu semnul crucii si zic cu veselie: Bucura-te, preacinstita si de viata facatoarea Crucea Domnului, care alungi pe diavoli cu puterea Celui ce S-a rastignit pe tine, a Domnului nostru Iisus Hristos, si S-a pogorat la iad si a calcat puterea diavolului si te-a daruit noua pe Tine, cinstita Crucea Sa, spre alungarea a tot pizmasul„

Rugaciunea Sfintei Cruci. „O, preacinstita si de viata facatoare Crucea Domnului, ajuta-mi cu Sfanta Doamna Fecioara, Nascatoare de Dumnezeu, si cu toti sfintii in veci. Amin. Ingradeste-ma, acopera-ma si ma pazeste, Doamne, cu puterea cinstitei si de viata purtatoarei Crucii Tale, departand de la mine tot raul. Amin.

In mainile Tale, Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul meu, iti incredintez sufletul meu, pazeste-ma, binecuvanteaza-ma, miluieste-ma dupa mare mila Ta si dupa multimea indurarilor Tale si viata vesnica imi daruieste. Amin”

admin