Sanda Țăranu, cea mai iubită crainică din istoria TVR, a ajuns la vârsta de 83 de ani

Probabil nu este român să nu fi auzit de Sanda Țăranu, cea mai iubită crainică din istoria TVR, care a ajuns la vârsta de 83 de ani. Actriță, jurnalistă, traducătoare și crainică de radio-TV, este considerată una dintre cele mai muncitoare și iubite prezențe din istoria postului național de televiziune. Și în pofida vârstei înaintate, Sanda Țăranu pare aproape neschimbată, deoarece și-a păstrat energia din tinerețe.

Sanda Țăranu a avut o carieră impresionantă în televiziune și nicio clipă nu s-a plâns că petrecea foarte mult timp la locul de muncă. Însă, pe lângă dragostea pentru micul ecran, ea a avut o altă mare pasiune, actoria, la care a trebuit să renunțe. Înainte să apară pe micile ecrane, Sanda a studiat la Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică și se pregătea pentru cariera de actriță. Și totuși, viața a dus-o pe alt drum și a făcut-o să devină una dintre cele mai cunoscute crainice ale Televiziunii Naționale.

Sanda Țăranu, cea mai iubită crainică din istoria TVR

Sanda Țăranu a descoperit în timp că îi plăcea ceea ce făcea și a decis că ar fi cazul să își dedice tot timpul meseriei care a consacrat-o. Frumoasa crainică a câștigat ușor simpatia publicului, iar telespectatorii o priveau cu admirație de fiecare dată când apărea la televizor. Ea a fost prezentă în casele oamenilor prin intermediul micilor ecrane timp de aproximativ 40 de ani.

Eu am avut șansa să fiu numai eu cu cel care mă privea și mă asculta. Nu era nimeni în jurul meu care să mă bruieze, deci să mai împart atenția și cu altcineva. Și atunci se crea un fel de intimitate între mine și cel care mă privea. Dar mie îmi veneau scrisori în care îmi spuneau: Am sentimentul că vorbiți numai cu mine. Și așa era. Trebuie să-i dai importanță telespectatorului, el este important, pentru el faci tot ce faci”, a povestit fosta prezentatoare TV.

Sanda a vorbit cu mult drag despre meseria ei și a explicat că există o condiție esențială ca să poți transmite informațiile în mod corect la televizor și să poți intra în sufletul telespectatorilor. Secretul ei este dragostea pentru oameni și este de părere că nu poți alege această profesie dacă nu ai respect și apreciere pentru cei din jur.

Sanda Țăranu a ajuns la frumoasa vârstă de 83 de ani

admin