Şeful departamentului Covid de la Spitalul „Regina Ioana”, din Sofia, a murit subit, în timpul serviciului. Abia împlinise 50 de ani

Medicul Zlatan Ţonchev, şeful secţiei de Terapie Intensivă pentru Coronavirus de la Spitalul Universitar “Regina Ioana”, din Sofia, a murit în timpul unei gărzi de noapte.

„Am pierdut un anestezist și un neurolog de mare valoare, dedicat pacienților și iubit de colegi, un doctor care tocmai împlinise vârsta de 50 de ani”, a transmis conducerea Spitalului „Regina Ioana”, din Sofia, într-un comunicat.

Motivele morții subite a profesorului Dr. Zlatan Ţonchev sunt încă neclare, dar 60sekundi.com relatează că acesta era şeful Departamentului de Terapie Intensivă pentru cei infectaţi cu coronavirus, din cadrul unităţii medicale amintite.

Bulgaria a raportat la mijlocul acestei săptămâni 3.502 cazuri noi de infectare cu coronavirus, cel mai ridicat bilanţ zilnic din ultimele trei luni, concomitent cu 138 de decese. Guvernul de la Sofia, care a interzis deja operaţiile neurgente în spitalele din multe oraşe, a anunţat că autorităţile sanitare regionale ar putea închide şcoli, centre comerciale, săli de sport şi restaurante dacă vor considera necesar pentru a încetini răspândirea coronavirusului.

Premierul Boiko Borisov a anunţat vineri suspendarea imunizării populaţiei împotriva COVID-19 cu vaccinul de la AstraZeneca, la o zi după decizii similare din Danemarca, Islanda şi Norvegia pe fondul unor cazuri grave de formare a unor cheaguri de sânge.