Sinead O’Connor a murit! Legenda muzicii irlandeze s-a stins din viață la 56 de ani

Potrivit presei din Irlanda, cântăreața Nothing Compares 2 U, Sinéad O’Connor, a murit la vârsta de 56 de ani, la doar 18 luni de la moartea tragică a fiului ei în vârstă de 17 ani. În ultima sa postare pe rețelele de socializare, artista a publicat o poză cu fiul ei decedat și a scris: „De atunci trăiesc ca un strigoi. El a fost dragostea vieții mele, lampa sufletului meu”.

Sinéad O’Connor a murit! Potrivit Irish Times, celebra cântăreață Nothing Compares 2 U s-a stins din viață la vârsta de 56 de ani, lăsând în urmă trei copii. Fiul ei, Shane, a murit anul trecut la vârsta de 17 ani.

Sinead O’Connor s-a stins din viață la vârsta de 56 de ani

Sinead O’Connor a murit! Legenda muzicii irlandeze s-a stins din viață la 56 de ani. Pe măsură ce au apărut informații despre moartea celebrei artiste, fanii și vedetele au apelat la rețelele de socializare pentru a-și aminti de aceasta și pentru a-i aduce omagii.

Dara O’Briain le-a spus adepților săi de pe Twitter: „La naiba, Sinead O’Connor a murit. Este o veste foarte tristă. Săraca. Sper că și-a dat seama cât era de iubită”.

Pe numele ei Sinéad Marie Bernadette O’Connor, artista s-a născut la Dublin pe data de 8 decembrie 1966. Sinead O’Connor a devenit faimoasă la sfârșitul anilor 1980 cu albumul ei de debut The Lion and the Cobra și a obținut succesul mondial în 1990, cu un nou aranjament al piesei lui Prince „Nothing Compares”. 2 U”.

„Sinead a fost adevărata întruchipare a unui spirit punk. Ea nu a făcut compromisuri și asta i-a făcut viața mai mult o luptă. Sperând că și-a găsit pacea”, a scris cântărețul The Charlatans, Tim Burgess, pe Twitter.

Povestea de viața a celebrei Sinead O’ Connor

După ce părinții ei au divorțat, când ea avea opt ani, Sinead O’Connor a susținut că a fost abuzată fizic, a și detaliat în melodia ei „Fire on Babylon” acest șucru, și a susținut constant copiii abuzați.

Interesul ei pentru muzică a început în 1979, când, la vârsta de 15 ani, problemele ei legate de furtul din magazine și absentismul, au făcut-o să ajungă într-un centru de corecție pentru 18 luni. Aici a început să-și dezvolte scrierea și muzica și, ulterior, a fost „descoperită” de toboșarul popularei trupe irlandeze Tua Nua, pentru care a continuat să co-scrie.

În 1985, în timp ce cânta într-o trupă numită Ton Ton Macoute, ea a plecat și s-a mutat la Londra, unde a semnat cu Ensign Records. La vârsta de 20 de ani, în timp ce înregistra primul ei album, The Lion and the Cobra, a rămas însărcinată cu toboșarul ei John Reynolds. Au avut un fiu, Jake, și s-au căsătorit în 1987. Primul ei album a fost descris ca fiind „o senzație”, ajungând la statutul de record de aur și i-a adus artistei o nominalizare la Grammy.

Piesa „Nothing Compares 2 U” în Irlanda a devenit al optulea cel mai de succes single din anii ’90 și i-a adus artistei mai multe nominalizări la Grammy. Ea a câștigat în cele din urmă premiul Grammy în 1991 pentru cea mai bună interpretare muzicală alternativă, dar a boicotat premiile. De asemenea, a fost desemnată Artista Anului în 1991 de revista Rolling Stone.

admin