Ultima călătoriei a Reginei Angliei. Cortegiul funerar a părăsit Castelul Balmoral (FOTO)

Regina Angliei a decedat la data de 8 septembrie 2022 în timp ce se afla la Castelul Balmoral care era reședința de vară preferată a sa. Castelul Balmoral este un edificiu de mari dimensiuni, aflat pe o moșie în zona Aberdeenshire, Scoția, cunoscută ca Royal Deeside. Duminică, 11 septembrie, Elisabeta a II-a pleacă în ultima sa călătorie. Cortegiul funerar a părăsit Castelul Balmoral și se îndreaptă către Scoția.

Ultima călătorie a Reginei Angliei

Sicriul cu trupul neînsuflețit al Reginei Angliei a părăsit duminică, 11 septembrie, Castelul Balmoral, locul în care Elisabeta a II-a și-a petrecut ultimele luni din viață. Era reședința ei preferată de vară și iată că acum va rămâne în amintirea tuturor drept locul în care Regina și-a dat obștescul sfârșit.

Astăzi cortegiul funerar va fi transferat de la Castelul Balmoral la Edinburgh, în capitala Scoției. Potrivit BBC, Regina a fost depusă într-un sicriu de stejar în sala de bal a Castelului Balmoral.

Desfășurarea evenimentelor până la înmormântarea Reginei

Funeraliile de înmormântare ale Reginei Elisabeta a II-a vor avea loc luni, 19 septembrie, la Westminster Abbey. Cronologic, cortegiul a părăsit Castelul Balmoral, duminică, 11 septembrie cu destinația Scoția, Edinburgh unde va trece pe lângă parlamentul scoțian, după care va ajunge la Palatul Holyroodhouse, unde va rămâne peste noapte.

Luni după-amiază, sicriul cu trupul neînsuflețit al Reginei va fi dus la Catedrala St. Giles, însoţit de membri ai Familiei Regale. Va avea loc o slujbă, după care sicriul va rămâne în catedrală 24 de ore, pentru ca oamenii să-şi poată aduce omagiul.

Marți, Prinţesa Anne va însoţi sicriul mamei sale în timp ce acesta este dus la Londra. Sicriul Reginei va fi transferat de la Aeroportul Edinburgh la Palatul Buckingham, iar miercuri după-amiază, va fi dus la Westminster Hall.

Începând de joi și până la înmormântare, 19 septembrie, timp de patru zile, britanicii îşi vor putea lua rămas bun de la Regină.

admin