Victorie pentru Ucraina! Anunțul a venit chiar acum: Este o adevărată sărbătoare

Autoritățile din Ucraina vin cu noi vești bune, anunțând că armata ucraineană a eliberat sâmbătă un nou oraș din regiunea Harkov de sub stăpânirea Rusiei. „Steagul nostru albastru și galben flutură deja”, a anunțat primarul localității care spune că „este o adevărată sărbătoare”.

Primarul orașului Izium din regiunea Harkov, Vladimir Matsokin, a declarat într-un interviu radiofonic că orașul a fost eliberat.

Orașul Izium din Ucraina a fost eliberat de ruși

Matsokin a declarat pentru un post de radio ucrainean: „Forțele armate ale Ucrainei se află în Izium. Nu se poate spune că operațiunea militară de eliberare a orașului Izium s-a încheiat, dar armata noastră lucrează”.

El a declarat că deasupra orașului de pe muntele Kremenets „steagul nostru albastru și galben flutură deja. Acest lucru a fost confirmat”, potrivit CNN.

„Aceasta este o adevărată sărbătoare – Ziua eliberării orașului nostru”, a adăugat Matsokin. „10 septembrie este ziua eliberării Izei de invadatorii ruși”.

Sursa citată a relatat în cursul zilei de sâmbătă că, potrivit ofițerilor militari ucraineni implicați în operațiune, primele unități au intrat în Izium. Nu există rapoarte privind rezistența rusă și se pare că majoritatea unităților rusești au părăsit deja orașul.

Soldații ucraineni au postat mai multe videoclipuri și imagini care confirmă prezența lor la intrările în oraș.

Aproximativ 2.000 de kilometri pătrați recuperați în această lună

De asemenea, Volodimir Zelenski a transmis, sâmbătă seara, într-un mesaj video pe Facebook, despre ofensiva armatei ucrainene, că în acest moment, aproximativ 2.000 de kilometri pătraţi din teritoriul ucrainean au fost eliberaţi în cadrul acţiunilor active de la începutul lunii septembrie.

„Mişcarea soldaţilor noştri în diferite direcţii ale frontului continuă. În acest moment, aproximativ 2.000 de kilometri pătraţi din teritoriul nostru au fost eliberaţi în cadrul acţiunilor active de la începutul lunii septembrie. Armata rusă în aceste zile demonstrează tot ce poate, îşi arată spatele. Şi, la urma urmei, nu este o alegere rea pentru ei să fugă. În Ucraina nu este loc pentru ocupanţi şi nici nu va fi”, a spus Zelenski.

Preşedintele Ucrainei a mulţumit luptătorilor Regimentului 15 slav al Gărzii Naţionale a Ucrainei care au acţionat în zona Harkov.

„Mulţumim pentru securizarea situaţiei din Balaklia soldaţilor Batalionului 214 de puşcaşi care, împreună cu unităţile Departamentului Şef al Serviciului de Informaţii, Forţele pentru Operaţiuni Speciale, Forţele Speciale ale Gărzii Naţionale şi poliţia, au revenit la controlul deplin al oraşului. Mulţumim tuturor apărătorilor şi apărătorilor noştri care au făcut ca victoria noastră să fie şi mai vizibilă în aceste săptămâni!”, spune liderul ucrainean în mesaj.

admin