Vladimir Putin a anunțat mobilizare de război în Rusia

Vladimir Putin susține un discurs miercuri dimineață, în care a anunțat mobilizarea parțială în Rusia. Președintele rus a spus că este vorba despre angajați ai organelor de drept, dar și foști militari.

„Vom vorbi despre pașii necesari, urgenți, pentru protejarea suveranității, securității și integrității teritoriale a Rusiei, despre susținerea dorinței și voinței compatrioților noștri de a-și determina propriul viitor și despre politica agresivă a unei părți din elitele occidentale, care se străduiesc cu toată puterea lor să-și mențină dominația, și pentru aceasta încearcă să blocheze, să suprime orice centre suverane independente de dezvoltare pentru a continua să-și impună cu cruzime voința altor țări și popoare, să-și planteze pseudo-valorile”, a spus Vladimir Putin, potrivit TASS.

Discursul vine după ce liderii separatişti din patru regiuni ocupate de Rusia în estul Ucrainei au anunţat că intenţionează să organizeze referendumuri privind aderarea la Rusia în cursul acestei săptămâni.

Ultima dată când Putin s-a adresat cetățenilor ruși a fost la data de 24 februarie, când a anunțat declanșarea „operațiunii militare speciale” din Ucraina.

Este de așteptat ca Putin să vorbească despre referendumurile cerute de separatiștii proruși din Donețk, Luhansk, Zaporojie și Herson – regiunile din Ucraina aflate sub controlul forțelor ruse.

De asemnea, președintele rus ar putea vorbi despre mobilizare generală pentru război.

„Există posibilitatea ca Putin să anunțe o mobilizare, precum și să anunțe introducerea legii marțiale în țară”, publicația Dialog din Ucraina.

admin