Vladimir Putin avertizează că forțele ruse ar putea intensifica atacurile împotriva Ucrainei

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin a anunțat, vineri, după summitul Shanghai Cooperation Organisation din Samarkand, Uzbekistan, că armata rusă ar putea intensifica atacurile împotriva infrastructurii din Ucraina, potrivit The Guardian.

Vladimir Putin a declarat că atacul asupra Ucrainei va continua, în pofida ultimei contraofensive a Kievului. Totodată, liderul rus a avertizat că Moscova şi-ar putea intensifica atacurile asupra infrastructurii vitale a ţării, dacă forţele ucrainene vor ţinti ifacilităţi din Rusia.

Putin anunță că forțele ruse ar putea intensifica atacurile împotriva Ucrainei

Liderul rus a afirmat că ”eliberarea” întregii regiuni de est a Ucrainei Donbas rămâne principalul obiectiv militar al Rusiei şi că nu vede necesitatea de a-l revizui, conform Associated Press.

După participarea la un summit al Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai la Samarkand, Uzbekistan, Putin a le-a răspuns jurnaliștilor: ”Nu ne grăbim”.

Putin a mai menționat că Moscova a trimis doar soldaţi voluntari pentru a ataca Ucraina.
Rușii şi-au retras forţele din zone mari din nord-estul Ucrainei, săptămâna trecută, după o contraofensivă ucraineană rapidă.

În primul său comentariu despre avansul ucrainean, Putin a spus: ”Să vedem cum se dezvoltă şi cum se termină”.

Preşedintele rus a mai precizat că Ucraina a încercat să lovească infrastructura civilă din Rusia şi ”până acum am răspuns cu reţinere, dar deocamdată. Dacă situaţia se va dezvolta astfel, răspunsul nostru va fi mai grav. Recent, forţele armate ruse au lansat câteva lovituri de impact”. Putin a ținut să sublinieze faptul că atacurile respective pot fi considerate lovituri de avertisment.

admin